Selecciona tu idioma...

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

domingo, 4 de agosto de 2013

El nostre parlar.

Huí, passejant pel matí com qualsevol persona que va a per el pà, ma fet gracia escoltar als tipics yayos de poble parlar.

No he pogut aguantar la curiositat de escoltar-los i he pogut comprobar que quan tens gent prop de tu que et parla en valencià autentic aixó s'apren i ademes pasa de yayos a pares i estos als seus fills, per lo que garantisa que la nostra llengua continúe viva dins de nosatres.

Lo que fan als coleges, instituts i universitats en els chiquets i la nostra llengua es vergonyos.
No hi ha res millor per a defendre les nostres senyes d'identitat que continuar en la tradicio i el autentic parlar de les anteriors generacions. Una millor manera de fer homenage a ixos escritors, llinguistes e historiadors que han posat l'historia i la nostra llengua per damunt de tot.

No volem que cuatre ineptes als que li han menjat el cap acaben en lo nostre. 
No entenc per que açi no fem lo mateix que han fet els nostres germans aragonessos i balears en les noves lleis sobre la llengua, llevant tot lo que no pertany a ixa terra i demostrant que la seua identitat i la del seu poble està per damunt de diners e interessos politics.

Governants valencians ya va sent hora de fer lo mateix. Som valencians per damunt de tot. Els yayos parlen valencià, els chiquets no, i aixo no es bó per a ells, per que mai dependran la veritat, i es algo que no podem deixar caure. 

El nostre parlar, es el parlar sentit del poble. No es el dels interessos d'uns sin historia ni cultura per acabar en la de atres. 

Yo soc valencià i parle valencià, i vosté?