Selecciona tu idioma...

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

lunes, 8 de octubre de 2012

El 9 d´octubre, el nostre dia.

Hui faig un chicotet homenage al nostre dia, el dia de tots els valencians, el dia que tant esperem per a conmemorar l´entrada de Jaume I a Valencia.
També celebrem el dia de Sant Donís, el dia dels enamorats Valencians, fent el regal de la "mocaorà" a les dones.

El nostre dia es demà dimarts, i per tant un any mes, yo en els meus familiars anirem a vore baixar la nostra Senyera desde el balcó de l´ajuntament, que per si algú no lo sap, la nostra bandera no s´inclina ante ningú, privilegi que té i per lo tant la fa més important i més gran per a nosatres.

Estarem tots i aixó es lo més important, ya que es un gran dia per als Valencians i una tradició que mai se te que perdre. Té que passar de yayos a pares, de pares a fills i successius, per que els nostres descendents de llinages continuen en la lluita i defensa de la nostra Valencia.

Els actes que es faran son estos, per a tot el que puga anar, ya sap, a esta citació no pot faltar.

-11.30 horas: Recepció de la Corporació , Autoritats e invitats en l´ajuntament.
-11.45 horas: Llectura del Decret d´Alcadia i entrega de la Senyera en el Archiu Municipal.
-12.00 horas: Baixada de la Real Senyera desde el Balcó Municipal , e inici de la Processó cívica. Tras finalisar la processó, Mascletà en la Plaça de l´Ajuntament. Itinerari de la Processó Cívica. Desde l´Archiu Municipal a la Plaça de l´Ajuntament, Sant Vicent, Plaça de la Regina, entrant en la Catedral per la Porta dels Ferros. Despres del Te Deum, per la porta de la Plaça de l´Almoina, c/ Barchilla, Plaça de la Regina, carrer de la Pau fins el Parterre. Ofrena floral davant el monument al Rei En Jaume I. Finalisats els actes de protocol, tornarà per Pintor Sorolla y carrer Barques a l´Ajuntament, creuant la Plaça per la vía central.
Al finalisar Mascletà a carrec de la pirotécnia Martí.
-16.00 horas: En la Plaça de la Verge dansà popular y despres festival de Vals , Música y Cançons valencianes .
-17.00 horas: VII Entrada Cristiana y Mora Ciudad de Valencia. Desde el carrer la Pau fins l´Ajuntament y finalment en Marqués de Sotelo.

Estem molt orgullossos de ser Valencians, de formar part de l´historia, cultura i llengua d´este regne que sempre estarà en nosatres, per aixó açó va per a tots els Valencians, els que esteu ahi dia a dia, els que no pero teniu el sentiment Valencià com qualsevol, els que estem en la lluita constantment per defendre nostra historia, cultura i llengua davant gent que vol apropiarse-la, en definitiva, per a tots els que ameu Valencia per damunt de tot.

Som i serem Valencians, ara i sempre. Vixca el Regne de Valencia, Vixca el 9 d´octubre i Vixca Valencia.