Selecciona tu idioma...

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

domingo, 21 de noviembre de 2010

Els Valencians mai ens rendirem.

Nosatros, els Valencians, estem farts de que el "dialecte barceloni" infecte la nostra comunitat, la nostra cultura i la nostra llengua.
Volem que es reconega lo que es nostre, per tants anys d´historia, i que per molt que vullgau, mai conseguireu fer d´este poble,d´este regne, un regne sumis i que no faça res per les seues senyes d´identitat.
Per a començar a acabar en esta plaga, i que als futurs "valencians" no els afecte, tenim que començar en una serie de coses que haurien de desapareixer de la Comunitat d´una vegada per totes.
En primer lloc, té que desapareixer l´AVL, perqué per temes politics i pactes en Jordi Pujol se´n va fer, i ara lo que està fent es Catalanitzar el nostre Valencià en col.laboracions en editorials catalanes,i creguem que deuria posar-se la RACV com a maxim organ cultural i linguistic sempre que defense la nostra cultura i la nostra llengua per damunt de tot.
En segon lloc, hauria de eliminar-se tots els llibres de supossat "Valencià" que hi ha a les escoles i universitats que estan fets mitjançant editorials catalanes, i fer-ho tot en editorials Valencianes que promoguen el nostre "Valencià" de veritat, i no el infectat pel dialecte barceloni.
En tercer lloc, Valencia va ser l´unic regne que va tindre un segle d´or de la lliteratura Valenciana en autors tant importants com Ausias March, Joanot Martorell...per aixo no entenc com a l´universitat de Valencia es dona Filologia Catalana i no Valenciana, quan ells lo que estan fent es apoderar-se de les nostres cultures linguistiques. Fora la carrera de Filologia Catalana, volem una carrera de lo nostre, volem Filologia Valenciana.
En quart lloc, se supossa que a Espanya i Valencia hi ha llibertat de comunicacio i expressio,entonces no entenc perque nosatros tenim canals catalans a la nostra comunitat i en Catalunya no veuen ni Canal 9, aixi-na que lo que tendriem que fer es primer eliminar el canal del nostre TDT, i segon acabar en els repetidors de TV3 que hi han repartits per tota la nostra comunitat. Si es vol igualtat, que hi haja igualtat per a tots.
Estes son conclussions mies,d´un valencià i estudiant a l´universitat de Valencia i pot agradar mes o menys però em dona igual, ja que soc lliure de expressar lo que vullga.
Espere que poc a poc consigam fer alguna cosa per acabar en aço, perque SOM VALENCIANS per i per a sempre.